zaterdag 20 januari 2018

Food en Travel Guide - Kopenhagen -Kopenhagen is een prachtige stad die de toerist heel veel te bieden heeft.  Er is veel te zien, beelden, gebouwen, musea, parken, noem maar op. De fun begint voor mij al ruim voor vertrek. Dan ga ik naar de boekenwinkel en zoek ik alle reisgidsen erbij van een bepaalde stad. Daarna kies ik er 1 uit die het beste bij me past. Zo deed ik dit ook bij Kopenhagen. Als er een reisgids van is kom ik bijna altijd uit op de Lonely Planet. Deze reisgidsen zijn fantastisch.
Als ik in een stad ben op city trip vind ik het super leuk om restaurantjes uit te proberen en daar ook echt de tijd voor te nemen. In mijn city guide ga ik de bezienswaardigheden niet bij langs. Deze kun je allemaal terugvinden in de diverse reisgidsjes die er zijn. Ik bespreek hier de restaurantjes waar ik heel enthousiast over ben en een paar bezienswaardigheden die ik de moeite waard vind om te doen als je in Kopenhagen bent.


In de kaart hieronder heb ik alles waar ik over vertel weergegeven. Voor meer info kun je ook op de icoontjes klikken.
Eten en drinken
Heb je een bepaald plekje waar je graag s'avonds wilt eten is het een goed idee om te reserveren. Vooral als je in een drukke periode deze stad bezoekt.

Restaurant Frascati
Italiaans restaurant. Gezellig personeel, diverse kaart en de prijzen zijn rond de 15 euro voor een hoofdgerecht. Dan heb je pizza/pasta. Vlees en vis zit rond de 25-30 euro. 

L' alsace
Franse Zwitserse keuken. De wijnkaart is top! Gerechten nog lekkerder! Ze hebben een prachtige wintertuin om in te zitten. Geheel overdekt met heaters. Koud ga je het niet krijgen in deze setting. 

Cap Horn
Ik werd aangetrokken door de prachtige ramen van dit restaurant. Grote ramen die je naar boven open kunt schuiven als het mooi weer is. Binnen brand de open haard en de sfeer is warm, gemoedelijk en heel erg gezellig. Hier heb ik een heerlijke lunch gehad en voor het eerst smørrebrød gehad. Wat overigens heel erg lekker smaakt.Boston Grill Mayfair
Dit restaurant zat in het hotel waar we verbleven. Een Amerikaans restaurant. Ik ben dol op Amerika en alles wat qua eten daarmee te maken heeft dus ik wilde hier erg graag eten. Voor het allereerst in mijn leven heb ik kreeft gehad. Jeetje wat is dat lekker. De wijnkaart van dit restaurant is ook helemaal top. Oh wat heb ik hier lekkere wijnen gehad. 

Bij de volgende 3 eetgelegenheden ben ik helaas zelf niet geweest. 

Aiberto K (in het Radisson blue hotel)
Hier wilden we heel graag een hapje eten. Dit schijnt een fantastisch restaurant te zijn met uitzicht over de stad. We hebben diverse malen geprobeerd te bellen om te reserveren maar er werd steeds niet opgenomen. Uiteindelijk hoorden we van het personeel van het hotel waar we logeerden dat Aiberto K gesloten was vanwege een verbouwing. Helaas.

Copenhagen street food (papirøen)
Het zou wat op de roodhallen in Amsterdam/Den Haag lijken. Allemaal kraampjes waar mensen hun eigen gemaakte lekkernijen presenteren. Ook hier vele goede verhalen over gehoord maar niet zelf geweest.

Skipperkroen
 Ligt vlakbij restaurant Cap Horn in het gezellige Nyhavn. Ben er wel langs gelopen maar heb hier niet gegeten. Mijn reisgenoot heeft hier wel geluncht en ze vond het fantastisch. 

Winkelen
Strøget
Dit is het begin van de winkelstraat. Leuk om deze hele lange straat uit te lopen en je te laten verrassen door alle winkeltjes die je ziet (vergeet de zijstraatjes niet)

Illums Bolighus
Warenhuis met prachtige spullen voor in huis/keuken

Illum
Mega mooi warenhuis vergelijkbaar met de Bijenkorf in Amsterdam.

Magasin du Nord
Ook een prachtig warenhuis waar je zeker een kijkje kunt nemen. 

Bezienswaardigheden
De kleine zeemeermin
Zo toeristisch als de pest maar ik vind dat je hier gewoon een kijkje moet nemen. 


Amalienborg
Elke dag om 12uur is er een wisseling van de wacht die je kan bekijken. Echt een aanrader. Ze maken er een heel spektakel van.

Nyhavn
Mooie haven met de gekleurde huisjes. Gezellig om door te wandelen en hier zitten diverse leuke restaurantjes.


Avondje uit
Tivoli
Pretpark die s'avonds prachtig verlicht is in de feestmaand december. De entree bedekt met nep sneeuw. Het is een plaatje.

Royal Danish Theater
Een prachtig mooi theater. Als je hiervan houdt zou ik zeker een voorstelling boeken tijdens je trip. Wat heb ik genoten van de balletvoorstelling Raymonda. Mooi decor en prachtige muziek.Overnachten
First Hotel Mayfair
Dit is het hotel waar ik  sliep. Prachtig hotel. Mooie kamers, lekkere bedden, goed ontbijt en een gezellig restaurant (Boston Grill). De ligging van dit hotel is centraal. Je kunt lopend naar de winkelstraat toe en je hoeft eigenlijk geen openbaar vervoer te nemen.


Overige
Hop on hop off bus
Ik doe dit zelf altijd als ik een steden trip maak. Zo zie je veel en kun je voor jezelf bepalen waar je wat langer tijd wil doorbrengen en wellicht kun je wat afstrepen wat je niet zo interessant vind. Op diverse plekken in Kopenhagen kom je deze stands tegen. Je hoeft er niet naar te zoeken, je loopt ze wel tegen het lijf. Niet dat ze op elke hoek van de straat staan met kaartverkoop maar ze staan op goede plekken kaarten voor de bus te verkopen.

Ik ben heel benieuwd wat jullie vinden van Kopenhagen. Meer tips over deze prachtige stad hoor ik graag. 

Shop / reserveer SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Blogger Template Created by pipdig